tiistai 29. tammikuuta 2013

Tapaus Torso

Puutarhassani kasvaa riippa paju jonka olen istuttanut muistaakseni 1992. Pajun ostin taimiston alesta ja pikkuinen oli todella surkea rääpäle. Olin varma, ettei pajulla ole tulevaisuutta! Muutaman vuoden jurotti ja hip heijaa aloitti ankaran kasvun. Kasvu paikka tuli taas kerran valittua hieman väärin.
Mieheni on sitä mieltä ,että paju peittää näkyvyyttä talolta piha tielle päin. Paju on häneltä saanut nimen Torso. Okei, myönnän kyllä , että hän on oikeassa. Kaatolupaa minulta ei vielä tänäkään talvena herunut. Miten voin luopua pikku puusta joka on niin pahuksen ruma, että on jo kaunis!
Keväällä puhkee limen vihreät pikku silmut, oksat taipuvat pajunkissojen painosta. Uusien versojen väri on kaunis punerva. Syksyllä hopeiset lehdet viipyvät pitkään. Oksia pitää leikata ainakin kolme kertaa kesässä. Oksien lehvästö on keskikesällä mainio lasten lasten piilopaikka.
Oksien suojassa viihtyvät linnut ja sateella perhoset.Viherpönttö on vaikean tilanteen edessä.
Tulevaisuudessa pitää tarkemmin miettiä istutus paikkaa ja hahmottaa kuinka isoja pikkuruisista ajan kanssa todella kasvaa. Aina on opittavaa!
Torso on myös kissojen suosiossa. Börje vahtii v.2010
Torso kuuran peitossa


2 kommenttia:

  1. Aika hauskahan tuo on! Kissakin viihtyy! Linnut tykkäävät taatusti, kun on suojainen paikka.

    VastaaPoista
  2. Kaunis puu ja onnistunut istutus! Itse en ole saanut kasvamaan ainoatakaan pajua pistokkaistani, mutta kaikki muut pajut kyllä kukoistavat. Joka ikiseen tukikeppiinkin ilmestyy juuria ja lehtiä vaikka olisi kuinka kuivaa.

    VastaaPoista