tiistai 8. tammikuuta 2013

Peikonpähkinä

Corylus avenlana Contana on eräs pähkinäpensaan lajike. Pensaalla on korkkiruuvimaiset oksat. Lehdet syvän vihreät ja ruttuiset. Pensas on talven arka ja suositellaan vyöhykkeelle I-II.
Minun puutarhassani pensas talvehtinyt hyvin. Kalkinsuosija on ja syksyllä laitan juuristolle haravointi jätettä. Havuja kiedon myös ympärille ja verkkoa.
 Pähkinäpensaani kasvaa rinteessä ison kiven syleilyssä. Suojaa antaa myös vanha Kataja.
Kesällä kiemuraiset oksat peittyvät lehtien sekaan. Talvella pensas todella kaunis. Huurre tekee oksista vieläkin näyttävämmän.Pensaasta myös punalehtinen muoto.

Tomusokeria?

6 kommenttia:

 1. Voi kun olisi hauska omistaa...Eikös noita oksia käytetä paljon koristeina?

  VastaaPoista
 2. Kasvin oksat on suosittuja asetelmissa. Oksia olen nähnyt myynnissä myös sisustus liikkeissä. Kasvia voi kasvattaa myös ruukussa. Ruukkukasvatuksessa toki omat haasteensa..

  VastaaPoista
 3. Ajattelinkin, että nuo oksat muistuttavat oksia sisustuslehtien sivuilta...

  VastaaPoista
 4. Voi mikä ihanuus, oksat ovat niin kauniit. Mulla oli monta vuotta, sitten en huomannut pitkään aikaan kun lykkäsi jonkun suoran villiverson joka sai valtaa, ja kun sen leikkasin, oikea peikonpähkinäkin pian kuoli. Harmillista, mutta tätä tämä puutarhanhoito on, onnistumisia ja epäonnistumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhan hoidon ydin lienee toiveikkuisuus, takapakkeja tulee kyllä joskus ankarasti! Ei lannistuta, EI! Olisiko villiverson leikkuu kohdasta päässyt jokin virus tai nestevuoto *arvaus*

   Poista
  2. Voipi olla noin kuin sanot, suuttui kun leikkasin. Jos sopivalla hinnalla taas osuu eteeni, niin eikun uudelleen kokeilemaan.

   Poista