torstai 3. tammikuuta 2013

Kaheli, mikä kaheli..

Tammikuun pimeydessä kirja pino kutsuu. Koti kunnan kirjaston puutarha kirja osasto on kaluttu tyhjiin kuin joulu kinkku..luu jäljellä. Kaukolainauksella isomman kaupungin kirjastosta saa aineistoa joka tosin saattaa sekoittaa totaalisesti vannoutuneen viherpöntön "nuppanderin". 
Yö unet menee! Mieli kuvitus tekee hurjapäisiä sovellutuksia! Pilkki haalarit ylle ja otsa lamppu kehiin ja ulos! On aivan sama vaikka kello tikittää 01.15 lukemia. Tarkistus..missä on rulla mitta? Tässä vaiheessa on todella tyytyväinen, ettei naapureita ole kilometrien säteellä! Öinen retki kuitenkin tuottaa myös monta elämystä, kuten Helmipöllön pulputus. Voisiko jo kevään kutsut alkaa pöllöjen rintamalla? Taitavat nekin olla hieman kaheleita eli sekaisin..

Tämä on kyllä suoranaista mainostamista, mutta yllä oleva kirja on todella hyvä. Patioita, aitoja, mosaiikkitöitä ja erillaisia kasvien yhdistelmiä! Puutarhoja on erillaisia , uskon kuitenkin tästä kirjasta irtoavan ideoita jokaiseen puutarhaan.
Suomen oloihin toki sovellettavaa, meillähän Kameliat eivät vielä talvehdi ja routa jäytää maata.
Parhaimpia puutarhakirjoja on sellaiset jotka antavat hortonoomille sysäksen luovaan toimintaan. Kyseinen kirja edustaa juuri sitä!
 Mari Mörön kirja Paratiisi sen sijaan rauhoittaa sydänmen sykettä ja laittaa miettimään syvällisemmin luonnon kauneutta. Valokuvaaja on saavuttanutluonnon kauneuden ja monimuotoisuuden. Taitavat kuvat kruunaavat upean tekstin. 
Lopuksi oli ihan pakko ottaa esille upea Mörön teksti.

Suuri rauhan hetki;
naava on vielä paikallaan.
Vesi huuhtoo kiviä,
 uidaan sinne jos jaksetaan.
Emme ota mittaa mistään,
mikään ei mittaa meitä.
Täyttymys, osapuilleen,
laineilla kulkee monenlaista
turhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti