sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Arkistointi pettää

Mä olen järjestän näit kuvakansioit hissuksee jo kaks kuukautt.
Johonki ruatii sain kun pääsin lokakuull.
Se jälkee on sevon arkisto ja kuvaaja!
Tämä on sitä aikkaa ku mun vasen käpälä leikattii ja sitosin sen 
kameralaukun hihnaa ja kulji pisin mettiä.
Millai te pidättä jonku kaltase kuri näill valokuvill?
En mä voi käsittä millai nämä merkkais ett itekki tietäs miss on oll?
Luantto ku lähtee ni se on sellane imu..vie tämmöse kaheli mennessäs.
Ole vaa ajatell ain ett hyvä ku kottii viell ossaa.
Olis kiva tiättä mis jorpakoll mä näis lokakuu kuvissaki ole kohkannu.
Ilmiselväst mä ole kuvitell ett ole impressionistitaitelija, johtune siit ku ihaile
Claude Monettia (linkki)


 Täss kuvas on sit jottai punast kasvii ja kuivettunei heinii.
Ja en tie mist mettäst.
 No nii ny on sit kaheli havahtun todellisuuttee ja tajun että
ruasteine romu se onkin poikaa.
Missähä pelloreunas tämäki on kuvatt..
täytyy kyll huakast välin..
Lokakuu kuvii oliki reipas sata.
Kaikkei merkillisi on tämä kuva.
Joulukuult 2013. Mä suurensin tota kuvaa ja outtoo
kyll on ett kuuses lukee SUOMIPOP!

Jos teill on joku hyvä ja samall toimiva arkistointi idea
ni vois vinkat mullekki.

Mukavaa viikonloppua kaikille!


12 kommenttia:

 1. Ihan selviä taidekuvia :-D
  Voi kun osaisin auttaa. Itse arkistoin joka kuukaudelle oman kansionsa, paitsi jos olen ollut tietyssä paikassa, silloin kirjoitan sen jo kuvia koneelle ladattaessa kuvaerän otsikoksi. Kun siirrän niitä ulkoiselle kovalevylle, laitan jostain tietyiltä kuvauskeikoilta olevat kuvat omiin kansioihinsa, muuten arkistoin peruskuvat kotiympyröistä vain kuukausittaisiin kansioihin, siis koko kuu samaan kansioon.

  VastaaPoista
 2. Ihan samaan tyyliin, kuten Sailakin, järjestin kerran mieheni logiikalla tehdyt kansiot uuteen uskoon. Ja järjestyksessä ne ovatkin pysyneet sen jälkeen. Ulkoiselle kovalevylle kuvat menevät samalla tavalla.

  Ensin teen vuodelle oman kansion ja sinne alakansioita.
  Jos otan jonkun kuukauden aikana paljon sekalaisia kuvia, laitan esim: 2014-02-05 Helmikuu 1, 2014-02-12 Helmikuu 2, jne. Ja erityiset tapahtumat: Vuosi-kk-pv ja tapahtuma. Tapahtumahan voi olla vaikka ihanana pakkaspäivänä otetut kuurakuvat. Ne nimeän suoraa kuurakuviksi. Niitä ei sitten tarvi etsiä muiden kuvien joukosta. Kun laitan vuoden ensin, eivät kuvat mene sekaisin missään vaiheessa.

  Jos haluan jotain asiaa varten kerätä valmiiksi kuvia kansioista ryhmäksi, teen niitä varten oman kansion ja nimeän aiheen mukaan, esim. kukkia, eläimiä, jne. Sieltä ne on sitten helppo ottaa käyttöön, tai mitä kukakin niiden kanssa tekee... Kansion voi sitten poistaa, jos sitä ei enää tarvitse. Ja alkuperäiset kuvat ovat edelleen hyvässä järjestyksessä omissa kansioissaan.

  Voi toki olla parempiakin ideoita, mutta tämä on ainakin hyvin selkeä tapa ja toimii ainakin minun käytössäni hyvin.

  VastaaPoista
 3. Hieno kuvasarja! Itse arkistoin kuvat päiväysten mukaan, lisäksi lisään aina paikan/kohteen, mistä olen kuvat ottanut.

  VastaaPoista
 4. Minun tyylini on kyllä huono, otan kortin täyteen ja latailen niitä sitä mukaan kun tulee, yhteen kansioon jonka nimeän vain sen ajanjakson mukaan, minkä kortille mahtuu kuvia. Tosi isolle kortille voi mahtua puolen- vuodenkin kuvat, joten hankala on vähän etsiä haluamaansa.
  Mitähän kasvia tuo punainen muuten onkaan?!

  VastaaPoista
 5. Mun kuvat vaan "on". En ole niihin jaksannu käestää. Päivämäärän mukaan ne asettuu koneelle. Pitäis joskus jaksaa lajitella paremmin.

  VastaaPoista
 6. Mää järjestelin ennen kuvat aihepiireittäin kansioihin. Hirvee homma! Nykyään mulla on kansiot vuosille, niiden sisällä kuukaudet. Kuvan nimi mallia "14maalis3_001".
  Suosittelen sulle niinkin vanhaa systeemiä, kuin vihko kameralaukussa. Kun lähdet kuvaamaan kodin ulkopuolelle, kirjoitat vihkoon päivämäärän ja paikan, ja vaikka kellonajankin. Kuvan asetuksistahan näkee useimmiten kuvaamisajan, tosin tarttee pitää huolta, että kameran kello on ajassa. Vihosta on sitten helppo myöhemmin tarkistaa, että missäs sitä sinä päivänä on tullut käytyä. :-)

  VastaaPoista
 7. Hienoja veteen heijastuksia :)
  Mullakin on laitettu vuosi kansioon kuukausittain kuvat omiin kansioihin. Onhan niistä aina etsiminen jos jotain kuvaa etsii.
  Erikseen kopsaan nimelliseen kansioon jotkut erikoiskuvat, joita otettu monena kuukautena. Vasta pari vuotta oon digikuvannut enemmän, niin vielä muistaa suurinpiirtein missä kuussa on joku kuva otettu. Jos käyn jossain erikoisessa paikassa, niillekin oma kansio.
  Pitäis hankkia ulkoinen kiintolevy joskus, huoh, jotta mahtuisi siihen kaikki.
  Mulla pitää vielä olle niitä kuvia monessakin paikassa, kun en luota, että yksi laite pysyy ehjänä. Lapsilla yksi ulkoinen kiintolevy jumahti (särkyi?) ja kaikki jäi tiedot sinne. Laitappa se nyt jonnekin korjaukseen, näkevät kaikki sisällöt sitten siellä.

  VastaaPoista
 8. Ilmiselvästi olet Monet'n koulukuntaa.
  Minäkin tallennan kuvat päivämäärän mukaan ja alakansioihin tarkennan nimellä (siis vuosi-kk-päivä-nimi eli esim. 20140201Taimipotit). Pyrin tallentamaan kuvat säännöllisesti, jolloin niiden nimeäminen on helpompaa, eikä muisti tee turhia tepposia. Kuvat tallennan ulkoiselle kovalevylle, jonne olen tehnyt pääkansiot jokaiselle vuodelle omansa, ja sen lisäksi poltan kuvat rompuille (niin ulkoinen kovalevy kuin koneenkin kovalevy voivat hajota, kokemusta on). Harvoin käy niin huonoa tuuria, että sekä kovalevy, että romppu hajoavat samanaikaisesti. .

  VastaaPoista
 9. Kiva lukea tuota murretekstiäsi! Minä tallennan aina yhden tai kahden kuvaussession kuvat samalla kertaa. Otsikoksi tulee päivämäärä ja joku vinkki sisällöstä. Tiettyä kuvaa saan kuitenkin aina hakea, vaikka suurinpiirtein muistan, milloin se on otettu. En tallenna kuvia useampaan paikkaan, joten ne ovat alttiina katoamiselle, jos kone hajoaa...

  VastaaPoista
 10. Upeita vinkkejä. Minun täytyy vaan alkaa enempi nimeämään noita kansioita. Ja huonot kuvat voisi heti poistaa..laiskuutta. Niii ja Maija, ystäväni ehdotti samaa ruutuvihkoa kameralaukkuun.
  Valtavat kiitokset.

  VastaaPoista
 11. Sama idea arkistoinnissa näkyy toimivan (?) täälläkinpäin. Jos kiireessä hakee jotain kuvaa, sitä ei takuuvarmasti löydä.

  Sinulla näkyy kulkevan sisäinen Monetisi matkassa lokakuun heijastuskuvissa.
  Tykkään erityisesti tuosta rautaromusta, se kuvaa tämän hetykistä olotilaani.

  VastaaPoista