Rypsipellot kukassaan ovat upeita. Kesän yksi kohokohta jota odotan.
En osaa perustella mikä näissä keltaisissa pelloissa viehättää.
Olen varmasti edellisessä elämässä ollut "pask-kärvänen" ja surissut näiden
peltojen yllä koko kesän. Tuoksu on pikkasen tunkkainen.
Rypsi on viimevuosina ollut kukassa melko aikaisin kesällä.
En osaa perustella mikä näissä keltaisissa pelloissa viehättää.
Olen varmasti edellisessä elämässä ollut "pask-kärvänen" ja surissut näiden
peltojen yllä koko kesän. Tuoksu on pikkasen tunkkainen.
Rypsi on viimevuosina ollut kukassa melko aikaisin kesällä.
Sain selville että on tullut uusia lajikkeita.
Tämäkin lienee kevätrypsiä "Smilla".
Yleisin lajike lienee "Cordelia"
Siemenestä puristetaan öljyä joka sisältää runsaasti välttämättömiä
pehmeitä kerta-ja monityydyttymättömiä rasvoja.
Rypsiöyljyn kilpailija on oliiviöljy jossa ei kuitenkaan ole juurikaan Omega rasvohappoja.
Rypsiöljy ehkäisee dementiaa, diabetesta ja aivoinfarktia.
Kaiketi valitsemme kotimaista?
30.6.2013
jeps, vaikka meiltä kotoa löytyy oliiviöljyäkin, niin kotimaista rypsyöljyä käytän ruuanlaitossa eniten.
VastaaPoistaSekä että minultakin löytyy.
PoistaKauniita ovat nuo keltaisena lainehtivat pellot, meillekin näkyy vintin ikkunasta kaukana kukkivat rypsit. Mutta mitäs se rapsi nyt sitten on??
VastaaPoistaNyt tuli Minna hyvä kysymys..öljykasvi nyt ainakin rypsi/rapsi.
PoistaLantun sukua muistelen. Pitäs oikein googlettaa.*wirn*
Voi, että miten ihana olis kirmailla tuolla pellolla..
VastaaPoistaNiii ja iästä viis!
PoistaVoiko kauniimpaa peltomaisemaa ollakaan: sininen taivas, vihreä metsä ja kullankeltainen rypsiaallokko. Tykkään!
VastaaPoistaSiinä se kokonaisuus mihin minäkin olen ihastunut!
Poista