tiistai 5. helmikuuta 2013

Vanha tuulimylly

Keskellä peltoa könöttää kookas tuulimylly. Mylly on eräänlainen maa merkki ja viljavien peltojen keskellä todella kaunis. Myllyä ympäröi vanhat vaahterat, katajia ja villivadelmaa. Puolen kilsan päästä menee kantatie jota minäkin usein ajelen.Eräänä päivänä katselin pellolle ja ihmettelin näkymää tuulimyllyn luona, aivan kuin jotakin olisi pielessä...en vaan tajunnut mikä? Ei auttanut kuin viherpöntön lähteä kameran kanssa käymään...
Paikanpäällä totuus paljastui! Myrsky oli rikkonut siivekkeet, vain yksi oli enää paikallaan. Voi surkeuden surkeus! Kukahan nämäkin tuhot nyt korjaa? Tyttäreni kertoi, että tapahtumasta on jo vuosi aikaa ja ihmetteli missä minun silmäni on? Kummallista miten sitä "tottuu" ympäröiviin asioihin....ja aikojen päästä tajuaa, hyvä jos silloinkaan..

Tuuliviiri heilahteli katolla entiseen malliin..

7 kommenttia:

 1. Voi harmi! Kaunis, vanha tuulimylly ihan rappiolla. Toivottavasti vaikka jokin kotiseutuyhdistys sen korjaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä katsotaan mitä tapahtuu? Pestaan itseni maalaus ryhmään..

   Poista
 2. Vieläkö tuollaisia on pystyssäkin!!! Voi ihme, kun se korjattaisiin ja säilytettäisiin. Ne ovat käyneet niin harvinaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisia ovat siinä mielessä minuakin mietityttää rakennuksen tulevaisuus..

   Poista
 3. Todella sääli. Eipä niitä monia enää ole olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulimyllyjä on enää harvassa. Muistissani on vain yksi, jossakin pirkanmaalla..

   Poista
 4. Kiintoisa blogi! Itsekin kirjoittelen välillä vähän samankaltaisista aiheista! Pitääkin alkaa välillä seurailemaan, mitä täällä tapahtuu..

  VastaaPoista