perjantai 30. marraskuuta 2012

Tintti teatteri käynnistynyt

Ulkona kosteaa, tuulista ja luntakin satelee. Kissojen aitiopaikka lienee keittiön työpöytä. Pöydältä voi seurata tintti teatteri esityksiä. Katsojat eläytyvät murisemmalla, naukumalla ja ikkunaa raapimalla. Hyvänä teatteri päivänä katsojia on kolme ja alkaa olemaan hieman ahdasta.
Kun  maa jäätyy tai peittyy lumeen on aika aloittaa lintujen talviruokinta. Sinitiaisia ilmaantunut parvina ruuan hakuun. Ympäröivässä metsässä taitaa ravinto olla jo vähissä.
Valmistin linnuille pähkinä laatikkoa. Vuorotellen suolatonta munkkirasvaa ja murskattuja pähkinöitä folio vuokaan. Hyytymisen  tapahduttua voi pähkinäkakun irroittaa ja kietoa metalliverkon sisään ja tukevalla narulla kiinni puuhun..Suosittu on tämä ruoka ja hupenee nopeasti.
Muovisia verkkoja en suosi, koska linnut voivat tarttua niihin kiinni ja menehtyä. Muistan Harmaapää tikan talvisen taistelun kun koitti irroittaa jalkaansa.  Kuitenkin on ihmeellistä, että kaupassa myydään esim. talipalloja verkossa! Asiantuntijat varoittelevat verkoista, mutta kauppa tietysti vaan myy?? No, tämä tekemäni ateria tulee ainakin puolta halvemmaksi..

1 kommentti:

  1. Voi kun tuttua! Keittiön ikkunalaudalla pitää olla aitiopaikka kummallekin kissalle.
    Tuo tinttien resepti näyttää hyvältä. Kiitos!

    VastaaPoista