tiistai 2. huhtikuuta 2013

Picea abies f.virgata

..eli Käärmekuusi bongattu lähimetsästä. Käärmekuusen jäljille pääsin äitini vihjeestä.
Käärmekuusi on metsäkuusen erikoinen muoto, jonka oksien kasvu poikkeaa geneettisen häiriön vuoksi. Käärmekuusen neulaset ovat pitkiä ja kaarevia.
Käärmekuusi menestyy Suomessa luonnovaraisena, mutta on harvinainen.
6 kommenttia:

 1. Oho ! Äitisipä on ollut tarkkana, ja kannattaa varmaan pitää paikka omana tietona että puu saa olla rauhassa. Voisiko tuon siemenistä tulla samanlaisia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläisen äiti on sellanen metsänmönkijä, tuntee paljon luonnonkasveja! En tiedä voisiko siemenistä tulla samanlaisia pikku käärmeleitä..pitää selvitellä.

   Poista
 2. Nää puitten erikoismuodot on niin kiinnostavii. Meilkipäin on kärmekuusi ja kaikennäköst mukura- ja kyhmyrunkost havupuut lähimettis. Monenlaist mutaatioo luonnost löytyy, ku pysähtyy tutkimaan. Malttamattoman täs oottelen, et ne iänikuiset lumet jo sulais ja pääsis koirain kans kuljeskeleen ja mettän tuoksui haisteleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan!!Kaukaa katsoen metsä näyttää "vaan" metsältä, mutta kun sukeltaa sinne sisään, löytyy vaikka mitä! Hetkessä on kulunut parituntia ja havahtuu tähän maailmaan..

   Poista
 3. Ihania luonnonoikkuja! Minäkin tiedän lähimetsässä paikan, missä kasvaa käärmekuusi, mutta en ole käynyt sitä nyt tapaamassa moneen vuoteen. Toivottavasti muutkin, varsinkin metsänomistaja on ymmärtänyt sen arvon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käyhän katsomassa mitä kuuselle kuuluu!
   Minäkin parhaillani selvittelen metsänomistajaa, käyn kertomassa käärmekuusesta. Haartaasti pyydän ettei hän taimikko hoidoissaan kaataisi kuusta.

   Poista