maanantai 18. maaliskuuta 2013

Suosikki kasvisarja 17.

Kevätpäiväntasaukseen pari päivää!
Suosikki kasvi tänään
SINIVUOKKO
Leinikki kasveihin kuuluva kevään kukkija. Kukat yksittäisesti vanan päässä. Sinivuokosta tunnetaan monenlaisia väri-ja lehtivariaatioita. Puna-ja valkokukkaiset sinivuokot eivät ole kovin harvinaisia.
Karaistunut Sinivuokko ei yöpakkasia säikähdä. Sinivuokko viihtyy tuoreilla ja kuivissa metsissä.
Minulla vuokko levistynyt myös perennapenkkiin. Laji levistyy luontaisesti muurahaisten välityksellä. Puutarhan laitamilla on kallioinen rinne joka keväisin on täynnä erillaisia vuokkoja.
Paikka on varsinainen vuokkolandia, joka pikkuhiljaa laajenee.Vuosia sitten tuikkasin myös keltavuokkoja joukkoon,- ei näytä oikein viihtyvän.
Valkovuokkojen kukinnan aikaan paikalla kukkii myös kielo sekä kevätlinnunherne.
Linnunherneen liilojenkukkien loisto todella kaunis.Vähitellen sananjalkojen käppyrät peittävät alueen.Ei voi kuin ihailla mitä luonto joka kevät järjestää,-neliötolkulla vaihtuvia värejä ja tunnelmia!6 kommenttia:

 1. Vuokot ovat kauniita. Tilasin netistä pihalleni unkarinsinivuokkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita ovat ja kestäviä. Pitääkin katsoa toi unkarinsinivuokko mulle tuntematon kasvi.

   Poista
 2. No voi vietävän Taina, onks tää ärsytyst vai siedätyshoitoo? Luonnonkukist sinivuokot on mun supersuosikkei ja kevät paras vuodenaika. Nyt tuli kyl tavallisen levoton olo.
  Joka päivä mää katon 10 vrk:n säätiedotuksen, et joko pian. Ja kun pää ei enää kestä, otan rautakanken ja alan hakata, onneks vaan jäät pihast. Helpottaa seki inan.
  Yks puutarhaopettaja sano mul joskus, et puutarhurin täytyy ol omalaatuinen ollakseen puutarhuri. Oon kyl todennu mont kertaa, et paikkans pittää. Ja Kahelinkulman hortonoomikin taitaa tunnistaa itessään vastaavii piirteit?
  T: rankka öinen kommentaattori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikku tämä on tota ..hmmm muisteloa! Jään hakkuu ja lumien levitys kuuluu minunkin kevät puuhiin. Niistä sitten kotiväki virnuilee..eli piirteet tunnistetaan!
   Omalaatuisuus on parempin ku hyvin sanottu..osuu nappiin!
   Kevät lämpöineen saisi jo tulla, kohta alkaa kesälomaki!

   Poista
 3. kevään ehdoton kaunistaja! Vuokkoja haluaisin pihaani...

  VastaaPoista